" Penghantaran Terpantas Terus
kepada Anda Setiap Hari ! "

Wednesday, June 9, 2010

Saya benci bau badan !

Posted by ALI MAIDIN at 6:18 PM
Bau mungkin berbeza antara seorang individu dan individu lain. Apa yang kamu bau sebagai wangi, mungkin berbau busuk menurut rakan-rakanmu. Jadi, kamu harus lebih peka terhadap persekitaran dan gunakan tip-tip berikut:  • Tukar baju dengan kerap dan jangan biarkan baju basah mengering pada tubuh kamu. Bawa pakaian ekstra sekiranya kamu akan bersukan.

  • Pakai baju yang longgar diperbuat daripada bahan yang ringan. Ia akan mengelakkan kamu banyak berpeluh.

  • Mandi dengan kerap. Jika kamu mandi sekali sehari, ia tidak mungkin mencukupi. Mandi sekali pada waktu pagi dan petang. Ia akan membuatkan kamu berbau wangi dan segar.

  • Gunakan MAGICRYST dan kolon wangi. Kolon yang berbau ringan boleh disembur dengan jumlah sedikit. Jangan over sembur sampaikan sakit hidung dibuatnya!

  • Gunakan deodorat dan semburan kaki yang wangi. Ia berguna untuk mengelakkan bau kaki yang busuk. Soda penaik juga boleh menyerap lembapan dengan baik. Kamu boleh memilih untuk menggunakannya sekiranya kamu tidak berpeluh banyak.

  • Basuh baju kamu dengan sabun yang wangi. Biar ia kering sepenuhnya sebelum pemakaian. Ia akan memberikan kamu bau wangi dan bersih sepanjang hari.

Credit to www.kotex.com.my

Blogger Templates


0 comments on "Saya benci bau badan !"

 

MAGICRYST DEODORAN Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal